ICLD

Lediga jobb

17 Juni 2019

Vill du arbeta för en av biståndsbranschens intressantaste organisationer? Sök jobb hos oss! Just nu söker vi en handläggare till våra Internationella Utbildningsprogram.

Handläggare av Internationella Utbildningsprogram, ITP, med särskilt inriktning på våra alumni.

Vår verksamhet omfattar, Internationella Utbildningsprogram (ITP), Kommunala Partnerskap samt Kunskapscentrum. Fokus i allt arbete ligger på att minska fattigdomen genom lokal demokratiutveckling. ICLD:s huvudkontor ligger i Visby med filial i Stockholm.

Vi söker nu en programhandläggare med särskild inriktning på våra alumni, till enheten som ansvarar för de internationella utbildningsprogrammen.

Tjänsten är placerad i Visby eller i Stockholm.

ICLD har under många år bedrivit Internationella Utbildningsprogram. Aktuell tjänst är en befattning som programhandläggare med särskild inriktning mot att arbeta med våra tidigare deltagare, våra alumni. En viktig del av utbildningsprogrammen är att utveckla och bygga lokala demokratinätverk. Efter avslutad utbildning har deltagare ofta haft svårt att hitta självklara former för att behålla och driva vidare det internationella nätverk hen har utvecklat efter avslutad utbildning. Den nya befattningen som programhandläggare med särskild inriktning på våra alumni är tänkt fylla den lucka som vi har identifierat. Vi söker dig som självständigt kan ansvara för hela uppbyggnaden av ett nytt program och som också har erfarenhet av att driva utbildningsprocesser från idéarbete till antagning av deltagare och planering samt kan genomföra och följa upp utbildningar inklusive utvärdera dessas resultat i enlighet med fastställda riktlinjer. Vi söker dig som är van att planera och vidareutveckla internationella verksamheter, med fokus på vidareutbildning för vuxna. Som programhandläggare vid vår ITP-enhet samarbetar du med övriga medarbetare på enheten och på hela ICLD, kring strategisk planering, genomförande och utvärdering, men har eget ansvar för hela processen rörande det 18 månader långa utbildningsprogrammet. Målgruppen för samtliga av våra utbildningsprogram och för vårt alumniprogram är politiker och tjänstepersoner på lokal och regional nivå i våra samarbetsländer i Afrika, Asien och östra Europa.

Du har:

 • Relevant universitetsutbildning inom stats- eller samhällsvetenskaper
 • Erfarenhet från arbete inom svensk kommunal eller regional förvaltning
 • Pedagogisk utbildning och dokumenterad pedagogisk kompetens
 • Förtrogenhet med att utbilda vuxna.
 • Gedigen erfarenhet från arbete inom projektstyrd verksamhet varav några år i ledande befattning.

Du är också:

 • Erfaren av att arbeta i projektform
 • Dokumenterat intresserad av de utmaningar som finns inom den lokala förvaltningen och demokratins funktion på kommunal nivå
 • Flytande i både svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfaren i att hålla presentationer på engelska och på svenska
 • Van att arbeta med Office programmen och har erfarenhet av arbete i databaser.

Arbetet kräver av dig att:

 • Du är drivande, initiativrik och lyhörd
 • du kan initiera, bygga och upprätthålla goda kontakter med kollegor och samarbetspartners i Sverige och i våra samarbetsländer
 • du är van vid arbete i en flerkulturell miljö
 • du har en omvittnad hög social kompetens, administrativ skicklighet, god självmotivation och utmärkt samarbetsförmåga.

Arbetet innehåller resor till ICLD:s samarbetsländer, omkring 50 dagar/år. För information om ICLD:s arbete, se icld.se. 

För mer info:
Lars Lööf, t.f. Enhetschef.
0498-299182, 0709-304907
lars.loof@icld.se
(tom 1 juli)

Johan Lilja, Generalsekreterare
0498-29 91 81, 070 720 86 93
johan.lilja@icld.se
(tom 12 juli samt efter 12 augusti. Däremellan nåbar på mobil)

Fackklubbens vid ICLD
ordförande 
Rikard Eduards, Programhandläggare
0498-29 91 58, 070-324 54 03
rikard.eduards@icld.se
(tom 18 juli samt efter 15 augusti)

Välkommen med din ansökan
Ansökan med personligt brev och CV, ska ha inkommit via e-post till
personal.itp@icld.se senast den 19 augusti 2019.


In English:

There are currently no open positions.


Vill du arbeta för en av biståndsbranschens intressantaste organisationer? Sök jobb hos oss!